Managing partner

Ernst woont in het midden van het land in het door hem geliefde Utrecht. Is vader van Lis (2006), Hugo (2009)  en Anna (2012) en getrouwd met Chantal. Op zaterdag is hij vaak te vinden op het voetbalveld waar hij als coach of supporter langs de kant staat. Gaat graag een uitdaging aan en brengt het altijd tot een goed einde.  Nooit alleen maar altijd in samenwerking met zijn klant. 

Favoriete nummer op de MorningSun Spotify playlist: Beautiful Day - U2

Talenten

In mijn jeugd was ik een fanatieke voetballer en vond het fantastisch om met mijn team te gaan voor de winst en de prijzen. Een team met spelers die van elkaar wisten wat ze wel en niet konden, maar vooral voor elkaar door het vuur gingen. In mijn huidige werkzame leven word ik nog steeds gedreven om met een team resultaten te behalen en te gaan voor de winst. Of het nu gaat om het ontwikkelen van bijvoorbeeld een nieuwe strategie of propositie. De dynamiek binnen het team en met de rest van de organisatie of partners vind ik geweldig. Hoe haal je het beste uit elkaar als teamgenoten? Hoe creëren we een effectieve groep? Hoe nemen we onze stakeholders mee zodat we resultaat kunnen behalen en behouden? Dat zijn de vragen waar ik continu mee bezig ben.

Opmerkelijkste klantervaring

Een aantal jaar geleden gingen we skiën in Oostenrijk met vrienden en hadden we een mooi appartement geboekt in een mooi skigebied bij Kaprun. Maar net een paar weken voordat we gingen, blesseerde ik mij bij het zaalvoetballen en had een dikke en gekneusde enkel. Mijn enkel was nog te dik om in mijn eigen skischoenen te passen. Maar pragmaat die ik ben…dacht ik het op te lossen door grotere ski-schoenen te huren. De man van de ski-verhuur (Helmut) keek al heel bedenkelijk toen hij mijn verhaal hoorde, waarom ik een veel grotere maat schoen wilde passen. Hij werkte wel mee want hij begreep mijn passie voor het skiën. Dus met een te dikke enkel en te grote schoengewoon met de lift omhoog. Nog geen twee uur later stond ik weer voor Helmut. “Schaden!”. Helmut nam de schoenen weer terug en ruimde ze op. Hij was zo vriendelijk om geen kosten in rekening te brengen voor de schoenen. Maar wat mijn verwachting overtrof was de uitnodiging om met hem op zijn sneeuwscooter over de berg te racen als alle liften dicht waren. Zoals Helmut het zei “dan heb je in ieder geval nog sneeuwpret gehad deze week”.  

Cases

ING

Multidisciplinair team binnen ING opgeleid in de Lean Start Up-methode van MorningSun. Vanuit maximale toegevoegde waarde voor de klant samen drie onderscheidende proposities voor hypotheekklanten ontwikkeld.

NN

Begeleiding innovatieproces en fintech samenwerking voor ontwikkeling van vernieuwende propositie op het gebied van sparen. Resulterend in een app die helpt ongemerkt te sparen gebaseerd op het ritme van je leven.

UTZ

Ontwikkeling van marktstrategie in co-creatie door bundeling van kennis en kunde van UTZ en MorningSun. Resulterend in pragmatische en toekomstbestendige vervolgstappen.

Mazda

Vanuit klantbehoefte gedreven propositie ontwikkeling; geen gedoe en transparantie in onderhoudskosten. Resulterend in een all-in service propositie voor Mazda rijders.

Philips Lighting

Herinrichting van het lead management proces en het bijbehorende klantcontactmodel met als doel verbetering van de klanttevredenheid en betere benutting van het verkooppotentieel.

Alfam

De markt voor autoverkopen staat al enkele jaren onder druk waardoor dealer(holding)s zich met moeite staande weten te houden. Hoe kan Alpha Credit Nederland haar positie met betrekking tot autofinancieringen uitbouwen in Nederland?

Platform aanbieder

Onze opdrachtgever wil consumenten volledige transparantie bieden in de zoektocht naar passende risicodekking. Sluit dit idee goed genoeg aan bij wat verschillende klantgroepen willen en heeft de organisatie in huis wat nodig is om dit met voldoende financieel resultaat in de markt te zetten?

Fiom

Innovatie van dienstverlening rond Afstammingsvragen in samenspraak met de doelgroep. Het resultaat: 4 nieuwe proposities en een aangescherpte positionering voor de doelgroepen donorkinderen en volwassen geadopteerden.

Centraal Beheer

Met een multidisciplinair team Centraal Beheer op de kaart gezet als Financiële Dienstverlener in de markt. Door het ontwikkelen en implementeren van de propositie, inclusief de benodigde organisatie