Strategic Marketing & Innovation Consultant

Merel is geboren en getogen onder de rook van Rotterdam. Al woont ze nu in de onontdekte metropool Gorinchem, samen met haar vriend Martijn en zoon Noan (2018). Als echte pionier tourt zij het liefst zonder plan het hele land door. Op het strand voelt zij zich helemaal thuis en als het even kan neemt zij iedereen die haar lief is mee in haar rugzak. 

Favoriete nummer op de MorningSun Spotify playlist: Lion in the morning sun – Will and the people

Talenten

Ik ben een pionier. Ik kijk vooruit, ik ben nieuwsgierig en denk grootschalig. Ik creëer draagvlak met een open en eerlijke houding en weet vanuit mijn creativiteit altijd een oplossing te vinden. Met een beetje lef om zaken anders aan te pakken. Fan van een no-nonsense aanpak en altijd op zoek naar de èchte vraag of behoefte. 

Opmerkelijkste klantervaring

Samen met een vriendin ging ik een weekend roadtrippen. Wij waren allebei toe aan een weekendje volledige ongedwongenheid. We hadden niks gepland, we wisten alleen dat wij naar het zuiden zouden rijden. Gezien wij pas na het werk konden vertrekken en laat aan zouden komen hadden wij een bed & breakfast online geboekt voor de eerste nacht. Na een paar uur rijden en hard meezingen met onze speciaal voor de gelegenheid samengestelde playlist reden wij een donker bos in. Als echte millennials volgden wij zonder twijfel de navigatie, waar wij na een tijdje een klein Hans-en-Grietje-achtig kasteeltje op zagen doemen. In een schattig schuurtje net naast het kasteel brandde één lichtje, waar wij de auto maar op goed geluk naast hebben geparkeerd. Op de deur hing een handgemaakt bordje, met Mr en Mrs. …, de wijn stond koud, de bedden waren opgemaakt en de sleutel lag onder de mat. Bienvenue!

Neem nu contact met mij op!

Cases

ING

Multidisciplinair team binnen ING opgeleid in de Lean Start Up-methode van MorningSun. Vanuit maximale toegevoegde waarde voor de klant samen drie onderscheidende proposities voor hypotheekklanten ontwikkeld.

NN

Begeleiding innovatieproces en fintech samenwerking voor ontwikkeling van vernieuwende propositie op het gebied van sparen. Resulterend in een app die helpt ongemerkt te sparen gebaseerd op het ritme van je leven.

UTZ

Ontwikkeling van marktstrategie in co-creatie door bundeling van kennis en kunde van UTZ en MorningSun. Resulterend in pragmatische en toekomstbestendige vervolgstappen.

Mazda

Vanuit klantbehoefte gedreven propositie ontwikkeling; geen gedoe en transparantie in onderhoudskosten. Resulterend in een all-in service propositie voor Mazda rijders.

Philips Lighting

Herinrichting van het lead management proces en het bijbehorende klantcontactmodel met als doel verbetering van de klanttevredenheid en betere benutting van het verkooppotentieel.

Alfam

De markt voor autoverkopen staat al enkele jaren onder druk waardoor dealer(holding)s zich met moeite staande weten te houden. Hoe kan Alpha Credit Nederland haar positie met betrekking tot autofinancieringen uitbouwen in Nederland?

Platform aanbieder

Onze opdrachtgever wil consumenten volledige transparantie bieden in de zoektocht naar passende risicodekking. Sluit dit idee goed genoeg aan bij wat verschillende klantgroepen willen en heeft de organisatie in huis wat nodig is om dit met voldoende financieel resultaat in de markt te zetten?

Fiom

Innovatie van dienstverlening rond Afstammingsvragen in samenspraak met de doelgroep. Het resultaat: 4 nieuwe proposities en een aangescherpte positionering voor de doelgroepen donorkinderen en volwassen geadopteerden.

Centraal Beheer

Met een multidisciplinair team Centraal Beheer op de kaart gezet als Financiële Dienstverlener in de markt. Door het ontwikkelen en implementeren van de propositie, inclusief de benodigde organisatie